Puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit catre Daria! Mai multe detalii >>
Postat de Tati, 02/06/2012 9:51 pm

Am ajuns si in luna mai, la cea de-a doua vizita in Ucraina. Multumim lui Dumnezeu ca suntem sanatosi si lui Mihai Nesu, care prin intermediul Mihai Nesu Fundation ne-a achitat factura aceasta si a facut posibila venirea noastra aici.

De data aceasta am preferat sa stam in clinica sa nu mai riscam sa trebuiasca sa o scoatem pe Daria afara, poate asa scapam de raceli. In aceasi perioada cu noi au mai fost prezente acolo inca 3 familii din Romania alaturi de care parca ne-am simtit totusi mai aproape de casa.

In primele zile a fost mai usor atat pentru Daria cat si pentru noi, inca nu incepusem programul intreg iar Daria nu era asa obosita. Astfel am avut timp sa mai ajungem si pe la spatiul de joaca pentru copii. De marti am incepu sa muncim intens atat in clinica cat si in particular. Rezultatele nu s-au lasat asteptate prea mult si Daria a inceput sa mai deblocheze anumite miscari si sa fie mult mai relaxata. E bine sa vedem ca Daria face progrese si ii prieste acest gen de terapie.

Si pe plan psihic, Daria e foarte bine si am inceput sa ne intelegem dupa ce au trecut 8-9 luni de la implantul cohlear si mai important a inceput sa raspunda la doleante de gen “capu sus” sau “in partea cealalta” ceea ce ne arata atat ca are un control mai bun asupra capului cat si o intelegere a vorbirii ( deci in primul rand aude vorbirea ). Aceasta presupunere (ca aude vorbirea ) ni s-a confirmat cand am ajuns in Romania si am facut audiograma la care am obtinut un raspuns clar pe toate frecventele pe la intensitatea de 50db. Am facut inca un reglaj, iar acum putem spune ca Daria aude cu siguranta vorbirea ( intensitate undeva pe la 40db in majoritatea cazurilor). Asadar acum trebuie sa ne apucam si de logopedie in serios, dar va fi dificil avand in vedere ca Daria nu sta cu usurinta in fundulet, nici macar sprijinita, iar asta clar este un mare dezavantaj si nu stiu cum putem face logopedie cu ea in brate, dar Dumnezeu e mare si probabil ne  va indruma in directia buna si ne va da niste idei de ultim moment.

Progrese am avut in toate segmentele corpului Dariei, incepand de la gat si pana la picioruse:

  • isi tine mai bine caputul si chiar il intoarce dintr-o parte in alta dupa ce stimulent primeste
  • spatele ei nu mai este asa cifozat ca inainte in pozitia de stat in fundulet
  • manutele le misca foarte bine si se sterge la gurita tot timpul cand primeste mancare ( nu ca asta ar ajuta-o pe Roaxana )
  • palmutele le tine in cea mai mare perioada de timp deschise si nu mai tine pumnuletii stransi
  • ne da voie sa indoim ambele picioare inacelasi timp si nu pe rand cum facea inante
  • sternul Dariei este mai bine, adica partea stanga este aproape egala cu partea dreapta. Inainte parte stanga a sternului (unde se afla cordul) era mai bine dezvoltata muscular si astfel mai proeminenta inspre exterior atat cand Daria era pe spate cat si pe burtica. Si acum mai este o diferenta, dar s-a micsorat vizibil
  • la fiecare palmuta a inceput sa relaxeze primul si al doilea degetel, iar acum avem trei foarte relaxate cu care incearca sa apuce jucariile, mai avem 2 si obtinem toata palmuta

Ar fi poate mai multe progrese de trecut aici, dar ideea principala este ca Daria este mai bine si progrese sunt. Este foarte adevarat ca ne-am dori sa fie aceste progrese si mai mari dar ne bucuram ca le avem si pe acestea. Nu e simplu sa avem rabdare, dar pentru copii nostrii dragi nimic nu e prea mult.

Ne-am programat pentru 30 iulie la inca o vizita in Ucraina, speram din suflet sa fim sanatosi si sa adunam banutii necesari. O sa adugam cateva poze cu noi si cu celelalte familii care au fost acolo.

Doamne Ajuta! si sa ne auzim de bine!

Lasa un comentariu

*